Marokkaanse keuken

De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de mediterrane en Afrikaanse keukens. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door die van de Berbers, de Moren, de Arabieren en Andalusië.

Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken.

Marokko is ook een wijnproducerend land. Dit is met name tijdens de Franse overheersing tot stand gekomen. De hoeveelheid geproduceerde wijn neemt al jaren af maar de kwaliteit neemt wel toe.

De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout bromelain tenderizer. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember

Brazil Away NEYMAR JR 10 Jerseys

Brazil Away NEYMAR JR 10 Jerseys

BUY NOW

$266.58
$31.99

, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt.

Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.