Jabal az Ziyārah (kulle i Syrien, lat 35,56, long 35,84)

Jabal az Ziyārah (arabiska: جبل الزيارة) är en kulle i Syrien. Den ligger i provinsen Latakia, i den västra delen av landet, 230 kilometer norr om huvudstaden Damaskus. Toppen på Jabal az Ziyārah är 103 meter över havet.

Terrängen runt Jabal az Ziyārah är huvudsakligen platt, men åt nordost är den kuperad. Den högsta punkten i närheten är 563 meter över havet, 19 healthy reusable water bottles,6 kilometer öster om Jabal az Ziyārah. Runt Jabal az Ziyārah är det tätbefolkat, med 493 invånare per kvadratkilometer. gel belts for running. Närmaste större samhälle är Latakia, 4,9 kilometer sydväst om Jabal az Ziyārah. I trakten runt Jabal az Ziyārah finns ovanligt många namngivna kullar.

Trakten runt Jabal az Ziyārah består till största delen av jordbruksmark. Klimatet i området är tempererat. Årsmedeltemperaturen i trakten är 20 °C. Den varmaste månaden är augusti, då medeltemperaturen är 28 °C, och den kallaste är januari, med 10 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 163 millimeter. Den regnigaste månaden är december eco friendly water bottles, med i genomsnitt 282 mm nederbörd, och den torraste är augusti, med 4 mm nederbörd.